Sylwestrowe menu 2016
Przystawka
Torcik z bakłażana, pomidora oraz mozzarelli w aromatycznym sosie pesto
Zupa
Krem selerowy z chrupiącą grzanką
Dania główne
Roladka z kurczaka z mozzarellą i boczkiem
Filet z kurczaka w migdałach
Schab z farszem węgierskim
Roladka gotowana z kurczaka ze szpinakiem i serem w sosie bearnaise
Polędwiczka wieprzowa w sosie mediolańskim
Ziemniaki z koperkiem
Pyzy własnego wyrobu
Kluski śląskie własnego wyrobu
Warzywa gotowane na parze
Bukiet surówek
Buraczki na ciepło
Słodkości
Mus z białej czekolady z truskawkami okraszony migdałami
Ciasta domowego wypieku
Wieczorne zakąski
Rolada wieprzowa z lazurem i orzechem
Karkówka z musem chrzanowym
Schab ze śliwką
Szynka z jajkiem
Roladka z kurczaka z warzywami julienne
Klopsiki w sosie pomidorowym na ostro
Sałatka jarzynowa
Sałatka Capresse
Sałatka po grecku
Dania na ciepło po północy
Barszcz czerwony
Pieczona szynka w całości
Sos tatarski, sos czosnkowy
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Sałatka francuska
Kapusta zasmażana
Bufet z napojami gorącymi (kawa, herbata) oraz sokami i wodą mineralną z cytryną
Bufet z pieczywem, ogórkami i smalcem oraz z wędlinami, serami i pasztetem staropolskim serwowanym na drewnianych deskach